Proiect româno-francez între administrațiile locale din mediul rural

724

Articole de la același autor

Reprezentanți ai administrației locale din Franța au luat-o ieri la pas pe străzile din Cumpăna. Primarul comunei, Mariana Gâju, a declarat că nu s-a sfiit ieri să le arate francezilor neajunsurile comunității pe care o conduce de mulți ani. Astăzi, francezii vor poposi în localitatea Lumina, miercuri vor fi oaspeții administrațiilor locale din Siliștea, Crucea, Tortoman, iar joi vor fi primiți de primarii și consiliile locale din Săcele, Mereni și Fântânele.
Vizita delegației din Franța face parte dintr-un amplu proiect de colaborare între administrațiile locale din cele două țări și care are ca scop derularea unor programe comune pentru îmbunătățirea vieții locuitorilor din mediul rural.
Colaborarea dintre cele două părți a început încă de anul trecut, din iunie, când la invitația Comunității Comunelor din Cantonul Melle - Franța, delegația formată din reprezentanți ai celor opt co-mune constănțene au efectuat o vizită de lucru în Franța.
Oaspeții români de atunci au vizitat mai multe obiective de interes local din cantonul francez. Cu această ocazie, francezii au făcut și o demonstrație practică în domeniul întocmirii proiectelor europene de interes public.
Vizita la reciprocitate, care a început ieri la Cumpăna și care se va desfășura zilele următoare în celelalte șapte comune constănțene se derulează în baza unui protocol de colaborare semnat anul trecut, în Franța.
Reprezentanții administrațiilor locale români și francezi vor discuta în această perioadă pe marginea mai multor proiecte. Printre ele, cel mai important se referă la înființarea unui centru de scriere de proiecte care să deservească toate cele 58 de comune constănțene. Colaborarea româno-franceză mai presupune accesarea unor programe în domeniul mediului, organizarea agroturismului, înființarea unui centru socio-cultural, organizarea serviciilor privind ajutorul la domiciliu al persoanelor vârstnice, dar și proiecte în domeniul transportului local și al salubrizării. La Cumpăna, primarul Mariana Gâju mai intenționează să acceseze fonduri în baza aceleiași colaborări și pentru construirea unei creșe și a unui campus școlar.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.395 secunde