Protestatari moldoveni au cerut Consiliului Europei retragerea trupelor ruse din Transnistria

209
Mai mulți cetățeni moldoveni au protestat la sediul Consiliului Europei de la Strasbourg, pentru a cere retragerea imediată și necondiționată a armatei și armamentului rusesc de pe teritoriul Republicii Moldova, precum și expulzarea ambasadorului rus Valeri Kuzmin.

Manifestația a fost organizată de Gheorghe Bobeică, de la Grupul de Inițiativă Neo-Dacii din Strasbourg, și de Vasile Călmățui, din cadrul Grupului de Inițiativă a Basarabenilor de la Paris, relatează PRO TV Chișinău. Protestatarii au anunțat că acțiunile lor vor continua până le vor fi respectate cerințele.

"Manifestanții au protestat contra ocupației părții de est a Republicii Moldova de către armata rusă. Manifestarea a început cu un minut de reculegere în memoria lui Vadim Pisari, tânărul de 18 ani care a fost ucis la 1 ianuarie de un ofițer rus. Oratorii au evocat faptul că omorul acestui tânăr ne amintește dureros că în anul 2012 se împlinesc 200 de ani de la ocuparea Basarabiei de către Rusia"" , se arată într-un comunicat al organizatorilor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 25 Ianuarie 2012
Stire din Actual : Big Ben  se înclină  ca turnul  din Pisa
Pagina a fost generata in 1.3226 secunde