Putin avertizează: "Sper să nu trimit armata în Ucraina"

156
Putin avertizează:
Președintele rus, Vladimir Putin, a cerut, astăzi, Republicii Moldova și Ucrainei să ridice imediat blocada impusă Transnistriei, relatează Interfax, în pagina electronică. Nu este prima dată când Moscova face referire la "blocada" impusă de Ucraina Și Republica Moldova regiunii separatiste transnistrene.


În același timp, Putin a arătat că trimiterea armatei în Ucraina este o variantă luată în calcul. 


"Consiliul Federației ruse (Camera superioară a Parlamentului) a acordat președintelui dreptul de a folosi forțele armate în Ucraina. Sper foarte mult să nu fiu obligat să recurg la acest drept", a declarat el în cadrul sesiunii televizate de întrebări și răspunsuri.


Rezultatul crizei cu care se confruntă Ucraina depinde de "garanțiile" care vor putea fi oferite pentru ca drepturile populației rusofone să fie respectate în estul țării, a mai spus Putin.


"Problema nu este ce se va întâmpla mai întâi - un referendum privind descentralizarea și federalismul, și apoi alegei sau mai întâi alegeri (prezidențiale, n.red.)", a declarat putin. "Problema este să fie garantate drepturile și interesele legitime ale cetățenilor ruși și rusofoni din sud-estul Ucrainei", a adăugat el, citat de realitatea.net.


 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3986 secunde