Putin respinge acuzațiile privind intervenția rusă în alegerile din SUA

140
Putin respinge acuzațiile privind intervenția rusă în alegerile din SUA - putinrespingeacuzatiile-1562364063.jpg

Articole recomandate

Rusia nu a intervenit niciodată în treburile interne ale altor țări și nu intenționează să o facă, a asigurat joi președintele rus Vladimir Putin  într-un interviu publicat în Corriere della Sera.


Liderul rus a respins cu acest prilej recentele acuzații privind intervenția Rusiei în alegerile din SUA și Europa.
"Lucrul cel mai absurd a fost acuzația că Rusia a intervenit în alegerile americane", a spus Putin, susținând că ancheta federală condusă de procurorul special Robert Mueller "nu a reușit să adune dovezi concrete pentru simplul fapt că nu s-a întâmplat nimic". Săptămâna trecută, și președintele american Donald Trump a părut să ironizeze aceste acuzații, în cursul întâlnirii sale cu Vladimir Putin în marja summitului G20 de la Osaka, în Japonia.
Întrebat de un ziarist în legătură cu acest subiect, Trump l-a atenționat în glumă pe omologul său rus cu degetul arătător, spunându-i "Nu te băga în alegeri!".


Putin a respins în același interviu și presupusa ingerință rusă în alegerile europarlamentare din mai, afirmând că a fost vorba de un  "zvon" menit să "demonizeze Rusia în ochii cetățenilor europeni de rând".
"Vreau să fie foarte clar: nu am intervenit și nu intenționăm să intervenim în treburile interne ale niciunui stat membru al UE sau ale altor state", a insistat el.


"Acest lucru ne diferențiază de SUA și de o serie de aliați care, de exemplu, au susținut puciul din Ucraina din februarie 2014", a conchis Putin, citat de Agerpres.


Întrebat de relațiile cu Ucraina, Putin a apreciat că este posibilă o apropiere dacă noul președinte Volodimir Zelenski începe un dialog direct cu concetățenii săi din Donbas și încetează să-i mai numească separatiști.
Liderul de la Kremlin a mai spus că este prematur să se vorbească de o "Rusie post-Putin". Mandatul său se încheie oficial în 2024.
Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7068 secunde