Raiduri aeriene soldate cu aproape 50 de morți, în Siria

175
Raiduri aeriene soldate  cu aproape 50 de morți, în Siria - raiduri-1473598137.jpg

Articole recomandate

Loviturile aeriene au ucis 37 de oameni, sâmbătă, în orașul Idleb din nord-vestul Siriei, a anunțat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDH), o organizație neguvernamentală cu sediul la Londra, citată de AFP.

Avioanele care au efectuat raidul nu au fost, încă, identificate. Țintele lor au fost o piață și mai multe cartiere din Idleb. Bilanțul victimelor include și cel puțin 90 de răniți, potrivit OSDH, care dispune de o rețea extinsă de informatori pe tot teritoriul Siriei.

Organizația nu a fost în măsură să precizeze câți dintre morți erau civili, dar a menționat că este vorba despre cel puțin patru femei și patru copii.

Din 2013, provincia Idleb se află aproape în întregime sub controlul unei coaliții a rebelilor cu gruparea jihadistă Armata pentru Cucerire. Aceste forțe sunt frecvent ținta raidurilor aeriene ale regimului de la Damasc și ale aliatului acestuia, Rusia.

Tot OSDH a anunțat că bombardamentele asupra cartierelor controlate de rebeli din Alep s-au soldat, sâmbătă, cu moartea a 12 civili. Nici în acest caz, avioanele nu au putut fi identificate. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3318 secunde