Coreea de Nord cere Washingtonului să o recunoască drept stat dotat cu arme nucleare

189
Coreea de Nord cere Washingtonului să o recunoască drept stat dotat  cu arme nucleare - coreea-1473598077.jpg

Articole recomandate

Coreea de Nord a cerut, ieri, Statelor Unite să o recunoască drept stat dotat cu arme nucleare, la două zile după ce Phenianul a efectuat al cincilea său test nuclear, cel mai puternic de până acum, relatează AFP și Reuters.

"Președintele Barack Obama face ceea ce poate pentru a refuza Coreei de Nord statutul strategic de stat dotat cu arme nucleare, dar, în același timp, el este stupid, pentru că încearcă să acopere soarele cu palma", a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe nord-coreean.

Într-un comunicat de presă, acesta a afirmat că recentul test nuclear efectuat de Phenian a reprezentat un răspuns necesar la amenințarea nucleară din partea SUA.

"Coreea de Nord va lucra la dezvoltarea forței sale nucleare în calitate și cantitate", se mai menționează în comunicatul citat.

Coreea de Nord a efectuat primul său test nuclear în 2006, atrăgându-și critici și sancțiuni din partea Națiunilor Unite, iar cel mai recent asemenea test s-a desfășurat în ianuarie. Phenianul a anunțat atunci că a efectuat cu succes primul său test cu bombă cu hidrogen. Al treilea test nuclear nord-coreean, înregistrat în februarie 2013, era considerat până acum cel mai puternic, energia degajată fiind estimată la 6 - 9 kilotone. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9647 secunde