Un submarin nord-coreean a lansat o rachetă balistică spre Japonia

193
Un submarin  nord-coreean a lansat  o rachetă balistică  spre Japonia - rachetabalsiticacoreea-1472044902.jpg

Articole recomandate

Un submarin nord-coreean a lansat ieri dimineață o rachetă balistică, care a zburat circa 500 de kilometri spre coastele japoneze, înainte de a se prăbuși în apele mării Japoniei. Ultimul exercițiu militar este o nouă demostrație a capacităților regimului nord-coreean, care a lansat mai multe rachete balistice în ciuda sancțiunilor impuse de Națiunile Unite, informează news.ro, care citează Reuters.

Racheta balistică a fost lansată în jurul orei locale 5.30 (0.30 ora României), din zona localității Sinpo, unde imaginile din satelit au identificat o bază militară pentru submarine.

Ulterior, racheta balistică nord-coreeană a devenit prima care a ajuns în zona de identificare a sistemului de apărare antiaerian japonez (ADIZ).

"Cred că a fost probabil o lansare cu succes. Nu știm întreaga rază de acțiune, dar la cei 500 de kilometri parcuși vorbim fie de rază lungă de acțiune, fie de o traiectorie cu un apogeu mai mare decât valoarea minimă. În orice caz, această rachetă funcționează", a explicat Jeffrey Lewis de la Middlebury Institute of International Studies.

Lansarea rachetei balistice are loc la doar două zile după ce militarii americani și sud-coreeni au participat la exerciții militare comune în Coreea de Sud. Între timp, regimul nord-coreean a condamnat vehement aceste exerciții, care ar reprezenta o pregătire pentru invazie, și a amenințat că va răspunde violent.

Ministerul de Externe de la Seul a condamnat lansarea și a avertizat cu noi sancțiuni economice și cu izolarea suplimentară a statului rival, care va duce la accelerarea procesului de auto-distrugere.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.398 secunde