Un cetățean francez a înjunghiat mortal o turistă britanică, în timp ce striga "Allah Akbar"

134
Un cetățean francez a înjunghiat mortal o turistă britanică, în timp ce striga

Articole recomandate

Autoritățile australiene au anunțat că un cetățean francez a înjunghiat mortal o turistă britanică și a rănit grav un al doilea britanic în timpul unui atac la un hostel pentru drumeți din nord-estul Australiei. Martorii susțin că atacatorul francez a strigat "Allah Akbar" în timp ce-și înjunghia victimele în fața a circa 30 de alți turiști.

Polițiștii au precizat că s-au confruntat cu o scenă teribilă la hostelul pentru drumeți din Home Hill, o localitate situată la aproximativ 100 de kilometri de Townsville. Se pare că în timpul arestării, suspectul francez a continuat să repete expresia "Allah Akbar" (n.r. "Dumnezeu este mare"), scrie news.ro.

Steve Gollschewski, adjunctul comisarului de poliție, a explicat că declarațiile făcute de atacator ar "putea să fie considerate de natură extremistă", iar anchetatorii încearcă să determine motivele atacului sângeros.

Totuși, anchetatorii au susținut că nu elimină niciun posibil motiv în pri-mele etape ale investigației, fie acesta "politic sau criminal".

De asemenea, anchetatorii vor considera dacă sănătatea psihică sau o supradoză de substanțe halucinogene au jucat un rol în comiterea atacului, ori dacă cetățeanul francez are antecendente extremiste și este cunoscut drept o persoană radicalizată.

"Asta nu are nicio legătură cu rasa sau religia, este vorba despre un comportament criminal individual", a explicat Gollschewski.

Suspectul francez a fost singurul arestat în legătură cu atacul asupra turiștilor, iar autoritățile au precizat că nu există o amenințare la adresa comunității.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 14 Septembrie 2015
Stire din Actual : Premierul, DEMIS!
Pagina a fost generata in 0.3735 secunde