Ratko Mladici va trebui să depună mărturie în procesul lui Radovan Karadzici

70
Ratko Mladici va trebui să depună mărturie  în procesul lui Radovan Karadzici - ratko-1386857555.jpg

Articole recomandate

Fostul lider militar al sârbilor din Bosnia, Ratko Mladici, va trebui să depună mărturie în procesul lui Radovan Karadzici, alter ego-ul său politic în timpul războiului din Bosnia, a decis, Tribunalul Penal Internațional pentru fosta Iugoslavie (TPI), care a emis o citație pe numele său.

"Camera aprobă cererea", au afirmat judecătorii TPI, amintind că citația de a compărea la proces a fost emisă la solicitarea lui Karadzici. Acuzat de genocid, crime împo-

triva umanității și crime de război, Karadzici vrea ca Mladici, căruia i se aduc aceleași acuzații într-un proces separat, să depună mărturie în favoarea sa.

"Potrivit acuzatului Radovan Karadzici, Mladici ar urma să depună mărturie că în numeroasele lor discuții și reuniuni ei nu au convenit sau planificat niciodată expulzarea musulmanilor sau croaților din zo-nele aflate sub control sârb", potrivit textului deciziei.

Karadzici și Mladici, în vârstă de 68 și, respectiv, 71 de ani, sunt acuzați că au orchestrat epurarea etnică din Bosnia din timpul unui război soldat cu 100.000 de morți și 2,2 milioane de persoane strămutate în perioada 1992-1995.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4403 secunde