Război civil în Ucraina. Kievul anunță că a distrus o coloană de camioane care transporta insurgenți proruși

158
Război civil în Ucraina. Kievul anunță că a distrus o coloană de camioane care transporta insurgenți proruși - euro-1404386454.jpg

Articole recomandate

Forțe ucrainene care participă la "operațiunea antiteroristă" au distrus o coloană de cinci camioane militare de tip Kamaz care transporta insurgenți proruși, a anunțat joi Ministerul Apărării.

Operațiunea s-a desfășurat miercuri seara, în sudul regiunii Donețk, unul dintre bastioanele insurgenților proruși, adaugă serviciul de presă al ministerului, fără să ofere un bilanț mai precis.

El dă asigurări că un grup de rebeli - care a sosit la bordul unor mașini civile ce arborau un steag alb - a deschis focul, miercuri, asupra unui pnct de control aparținând armatei, dar a fost respins, iar "agresorii au fost eliminați".

Situația în zona de conflict era "tensionată" joi dimineața, se arată în comunicatul militar, care citează 16 cazuri de tiruri, în ultimele 24 de ore, din partea rebelilor asupra unor puncte de control și altor poziții deținute de armată. Militarii au "ripostat în mod adecvat", precizează ministerul.

Forțele de la Kiev și-au reluat ofensiva militară în estul Ucrainei după expirarea, luni seara, a unui armistițiu pe care președintele Petro Poroșenko a decis să nu-l prelungească.

Kievul nu și-a schimbat poziția după reuniunea de la Berlin a șefilor diplomațiilor ucraineană, rusă, germană și franceză, care au insistat asupra necesității angajării unor noi negocieri, scrie Mediafax.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4457 secunde