Reacția lui Zelenski, după anunțul noului ajutor militar al SUA

222
Reacția lui Zelenski, după anunțul noului ajutor militar al SUA - vladi-1650559783.jpg

Articole de la același autor

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a mulțumit președintelui american Joe Biden, după anunțul a două noi măsuri de ajutor militar și economic pentru Kiev.

"Sunt recunoscător președintelui și poporului american pentru rolul lor în sprijinirea poporului Ucrainei în lupta cu agresiunea rusă. Acest ajutor este mai necesar astăzi decât oricând! Este un ajutor care salvează viețile apărătorilor democrației și libertății și care ne aduce mai aproape de restabilirea păcii în Ucraina", a scris Zelenski pe Twitter.

Potrivit Antena3.ro președintele american Joe Biden a anunțat, joi, un sprijin de 500 de milioane de dolari SUA pentru guvernul ucrainean și un nou pachet de ajutor militar de 800 de milioane de dolari, care include arme grele, drone și muniție.

Acest pachet de ajutor militar vine după un altul, de valoare egală, ale cărui tranșe au ajuns în Europa - urmând să fie desfășurate în Ucraina - la începutul acestei săptămâni.

Asistența de 500 de milioane de dolari va putea fi folosită de guvernul Ucrainei pentru a-și stabiliza economia, pentru a sprijini comunitățile care au fost devastate de atacurile rusești și pentru plata furnizorilor de servicii esențiale.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.9249 secunde