Recesiunea din zona euro s-a agravat în trimestrul patru 2012

245
Recesiunea din zona euro s-a agravat în trimestrul patru 2012 - euro-1360845947.jpg
Cele 17 state din zona euro au intrat și mai mult în recesiune în ultimul trimestru al anului trecut, conform unei estimări preliminare publicate, ieri, de Oficiul european pentru Statistică (Eurostat), transmite AP. 


Produsul Intern Brut al zonei euro a înregistrat o scădere de 0,6% în trimestrul patru al anului trecut comparativ cu trimestrul al treilea, o scădere mai mare decât declinul de 0,4% anticipat de analiști. Toate marile economii ale zonei euro (Germania, Franța, Italia și Spania) au înregistrat o scădere economică la finele anului trecut. 
De asemenea, Uniunea Europeană a înregistrat și ea o contracție a PIB de 0,5% în trimestrul patru comparativ cu trimestrul trei, după un avans modest de 0,1% în trimestrul al treilea. În schimb, România alături de statele baltice, Bulgaria și Slovacia, sunt statele care au înregistrat o creștere a PIB.

În ritm anual, trimestrul patru 2012 comparativ cu trimestrul patru 2011, PIB al zonei euro a înregistrat o contracție de 0,9% în timp ce UE a înregistrat o contracție de 0,6%.

Pe ansamblul anului 2012, Produsul Intern Brut a scăzut cu 0,5% în zona euro și cu 0,3% în Uniunea Europeană.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3062 secunde