Record de atacuri cibernetice asupra NATO

104
Record de atacuri cibernetice asupra NATO - nato-1487425452.jpg

Articole recomandate

600 de atacuri cibernetice pe lună au avut loc în 2016 asupra computerelor Alianței Nord-Atlantice. Mai mult decât dublu față de acum doi ani. Anunțul a fost făcut chiar de secretarul general al NATO în contextul în care a fost decisă o creștere a măsurilor de protecție. 


Divizia care se ocupă de spațiul cibernetic este condusă de un român. Ambasadorul Sorin Ducaru spune că atacurile din ultima perioadă sunt mult mai sofisticate. Hackerii caută în special informații clasificate despre activitățile NATO.

"Nivelul de sofisticare al acestor atacuri a crescut și putem vorbi de o serie de atacuri țintite și persistente la adresa Alianței, pe care le studiem, vedem ce caracteristici au și sigur le comparăm cu atacurile care au loc la adresa sistemelor statelor membre. Sunt două obiective principale, acela de a spiona, de a capta informații nelegitime din sistemele NATO, iar în al doilea rând de a genera perturbări ale acestor sisteme, inclusiv sisteme militare și de control", a explicat Sorin Ducaru, asistentul secretarului General al NATO, potrivit Digi24.ro.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1765 secunde