Redacția Libertatea explodează după concedierea conducerii: 20% din personal va fi dat afară

568
Redacția Libertatea explodează după concedierea conducerii: 20% din personal va fi dat afară - libertatea1000x600-1701872688.jpg
Redacția Libertatea a luat foc după ce conducerea Ringier a decis să îl demită pe Cătălin Tolontan și pe alți doi angajați din subordinea celebrului jurnalist.


Demiși, angajații fac dezvăluiri scandaloase. Iată ce scrie în cel mai recent articol publicat de redacție:
„Pe 28 august 2023, redacțiile Gazeta Sporturilor și Libertatea au dus la sediul Ringier de la Zürich un apel intern prin care au solicitat stoparea presiunilor împotriva independenței jurnalistice. Au fost prezentate probe, e-mailuri și mărturii, despre mai multe imixtiuni. Printre acestea: felul în care ni s-a solicitat să arătăm articole în avans și să fondăm o organizație de lobby pentru industria de pariuri, similară cu cea pe care o publicație deținută majoritar de Ringier o are în Bulgaria.


Conducerea nu ne-a oferit niciun răspuns. Din acel moment, al apelului jurnaliștilor, deciziile trustului s-au succedat lunar:
3 octombrie: Înlăturarea redactorului-șef al GSP, Cătălin Țepelin, când redacțiile au anunțat imixtiunile comercialului în editorial.
1 noiembrie: Închiderea fără un anunț către public, parteneri și redacție a ediției tipărite a GSP. Concedierea a nouă oameni de la difuzarea GSP și a jurnalistului Cătălin Tolontan de la conducerea editorială a GSP.


Am fost anunțați azi că se fac restructurări masive. „20% dintre jurnaliști vor fi concediați”, a spus CEO Ringier România, Dan Puica.


5 decembrie: Concedierea redactorului-șef adjunct al GSP, Dan Udrea.


6 decembrie: Concedierea a trei jurnaliști de la Libertatea, printre care Iulia Roșu, redactor-șef adjunct al Libertatea, și Cătălin Tolontan, coordonator editorial la Libertatea. Anunțul directorului general al Ringier România, potrivit căruia „20% din jurnaliști vor fi concediați”.


Jurnaliștii trag o concluzie amară: „Ne-am luptat să rămânem liberi și nimeni nu a reușit să intre în editorial. Am refuzat să acceptăm inacceptabilul. Nu credem că o companie media poate fi membră a unei asociații de lobby, cum se întâmplă cu Ringier în Bulgaria publicația sportal.bg este alături de firmele de pariuri”, au transmis jurnaliștii Liberatea.
Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0622 secunde