„Restaurantul spațial”, programat să-și deschidă porțile anul viitor. Cât va costa o masă la 25 de kilometri deasupra Pământului

209
„Restaurantul spațial”, programat să-și deschidă porțile anul viitor. Cât va costa o masă la 25 de kilometri deasupra Pământului - restaurant-1683827847.jpg

Articole de la același autor

Un start-up francez are planuri avansate de a trimite turiști în spațiu strict pentru a lua masa și a admira în același timp Pământul în toată splendoarea lui.


„Restaurantul spațial” al companiei Zephalto va fi, în fapt, o capsulă presurizată, numită Celeste, atașată la un balon stratosferic, iar un loc la masă în acest local exclusivist nu e ieftină: pre-rezervările costă 10.000 de euro, iar o călătorie, în timpul căreia masa va fi gătită de bucătari de la localuri cu stele Michelin, va fi 120.000 de euro, relatează CNN.


Locurile la bordul primelor zboruri, programate de la sfârșitul lui 2024, au fost deja „securizate”, iar acum se vând bilete pentru 2025, anunță compania. La fiecare zbor vor fi transportați șase pasageri și doi piloți la altitudinea maximă, de 25 de kilometri, în doar 90 de minute, cu o viteză de patru metri pe secundă. Capsula Celeste va pluti apoi deasupra Pământului timp de trei ore, „suficient timp pentru o masă cu mai multe feluri și de câteva pahare de vin franțuzesc fin”.


Pre-rezervările costă 10.000 de euro, iar o călătorie în care masa este gătită de un bucătar cu stele Michelin va costa 120.000 de euro. Călătoria dus-întors în stratosferă va dura șase ore și va oferi „vederi de neegalat” asupra Pământului și o experiență culinară rafinată, promite Vincent Farret d’Astiès, fondatorul Zephalto.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.4583 secunde