Retrospectivă a celebrităților dispărute în anul 2012

142
Retrospectivă a celebrităților dispărute în anul 2012 - roses61203640-1355504260.jpg

Potrivit AFP, citată de Agerpres, anul 2012 a marcat trecerea în neființă a mai multor persoane publice și celebrități.


La 24 ianuarie s-a stins din viață Theo Angelopoulos (76 de ani), figură emblematică a "noului val" din cinematografia elenă din anii '70, câștigător al unui premiu Palme d'Or la Festivalul de Film de la Cannes cu producția "Eternity and a Day", în anul 1998.

La 6 februarie s-a stins din viață pictorul și sculptorul catalan avangardist Antoni Tapies (88 de ani), iar la 11 ianuarie avea să treacă în neființă și diva soul Whitney Houston (48 de ani), cea care era supranumită "Vocea". Cântăreața americană a fost găsită moartă în cada de baie, victimă a abuzului de cocaină și a unor probleme cardiace.

Luna martie a adus dispariția lui Antonio Tabucchi (68 de ani), celebru scriitor italian și traducător al poetului portughez Fernando Pessoa.

Lista este completată de astrofizicianul Fang Lizhi, de scriitorul Carlos Fuentes, unul dintre cei mai cunoscuți baritoni ai lumii, de germanul Dietrich Fischer-Dieskau, de Ray Bradbury, unul dintre maeștrii americani și internaționali ai genului SF, dar și  Bendjedid, fost președinte al Algeriei între 1979 și 1992. Tot în 2012 a decedat și actrița olandeză Sylvia Kristel (60 de ani), eroina filmului erotic "Emmanuelle".

De asemenea, data de 12 decembrie a adus decesul lui Ravi Shankar, inegalabilul maestru indian al sitarului care a exercitat o influență de durată asupra a numeroși muzicieni occidentali celebri,

 

Citește articolul integral


 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.781 secunde