Roma riscă să intre în FALIMENT. Executivul a retras din Parlament un proiect de sprijin financiar

117
Roma riscă să intre în FALIMENT. Executivul a retras din Parlament un proiect de sprijin financiar - 25691roma-1393495197.jpg

Articole recomandate

Roma se află în pragul unui faliment în stilul orașului american Detroit, după ce executivul italian a decis să retragă din Parlament, din cauza strategiilor de tergiversare folosite de opoziție, un decret care ar fi ajutat capitala să acopere un deficit bugetar de 816 milioane euro.


Retragerea decretului reprezintă un eșec pentru premierul Matteo Renzi în chiar prima sa zi în fruntea guvernului, potrivit Wall Street Journal. Pregătirea unui nou decret, care să aibă șanse să fie adoptat, îl va costa pe Renzi timp și capital politic, de care ar fi avut nevoie pentru promovarea unor reforme ample vizând piața muncii și sistemul electoral.


Administrația capitalei are acum de făcut alegeri dure - precum tăirea unor servicii publice, creșterea taxelor sau întârzierea plăților către furnizori - pentru a câștiga timp necesar să găsească noi modalități de acoperire a deficitului bugetar.


Dacă nu reușește, Roma ar putea fi plasată sub controlul unui administrator special, care ar avea ca sarcină vânzarea de active, precum companiile de utilități.


"Este timpul să renunțăm la trucurile contabile și să declarăm falimentul Romei", a declarat Guido Guidesi, parlamentar al formațiunii Liga Nordului, care s-a opus decretului de ajutor financiar pentru capitala Italiei, scrie Mediafax.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 21 Decembrie 2013
Stire din Diverse : Patru motive să alegi Roma iarna aceasta
Sâmbătă, 12 Octombrie 2013
Stire din Diverse : Cum te deplasezi în Roma
Pagina a fost generata in 1.7821 secunde