Roman Polanski va fi judecat la Paris pentru defăimare

164
Roman Polanski va fi judecat la Paris pentru defăimare - roman-polanski-judecat-defaimare-1709477806.jpg

Articole de la același autor

Controversatul cineast Roman Polanski va fi judecat, marţi, la Paris pentru defăimare, după ce a calificat drept o „minciună odioasă” acuzaţiile de agresiune sexuală formulate împotriva sa de actriţa britanică Charlotte Lewis, anunţă AFP.


Regizorul franco-polonez, în vârstă de 90 de ani, care locuieşte la Paris, nu se va prezenta la audierea în faţa celei de-a 17-a camere a tribunalului penal, au anunţat avocaţii săi, care îl vor reprezenta.


Charlotte Lewis, în vârstă de 56 de ani, care locuieşte în Marea Britanie, va fi prezentă.


Roman Polanski, care a câştigat trei premii Oscar şi un Palme d'Or, a fost acuzat în mod repetat de agresiuni sexuale şi violuri de-a lungul carierei sale. Aceste acuzaţii s-au prescris toate, dar el le-a negat întotdeauna şi nu l-au împiedicat să lucreze.
În mai 2010, în mijlocul Festivalului de Film de la Cannes, Charlotte Lewis l-a acuzat că ar fi "agresat-o sexual" în timpul unui casting organizat la domiciliul său din Paris în 1983, când avea 16 ani.


Actriţa, care a jucat în regia lui în filmul „Pirates”, lansat în 1986, nu a depus plângere, dar a depus mărturie la poliţia americană.


Nouă ani mai târziu, în decembrie 2019, Roman Polanski a calificat aceste acuzaţii drept „minciuni odioase”, într-un interviu acordat Paris Match.


„Vedeţi, prima calitate a unui bun mincinos este o memorie excelentă. Charlotte Lewis este mereu menţionată în lista acuzatoarelor mele, fără să se sublinieze vreodată contradicţiile (ei)”, a declarat regizorul.


Roman Polanski s-a referit la comentarii atribuite actriţei într-un interviu publicat cu douăzeci de ani mai devreme, în 1999, de tabloidul britanic News of the World.


„Am vrut să fiu amanta lui (...) Probabil că l-am dorit mai mult decât m-a dorit el pe mine”, a scris în articol. Un citat „inexact”, s-a plâns Charlotte Lewis în 2010.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2347 secunde