Roman Polanski, acuzat de întreținerea de raporturi sexuale cu o minoră, nu va fi extrădat în SUA

98
Roman Polanski, acuzat de întreținerea de raporturi sexuale cu o minoră, nu va fi extrădat în SUA - romanpolanski-1448643515.jpg
Cineastul Roman Polanski, acuzat de întreținerea de raporturi sexuale cu o minoră în vârstă de 13 ani în 1977, nu va fi extrădat în SUA, a anunțat, vineri, Parchetul polonez, scrie B1.ro.

Decizia Parchetului care reprezintă interesele Procuraturii americane în acest process este definitivă.

"O analiză a probelor colectate în acest caz ne permite să stabilim că decizia Curții de a refuza cererea de extrădare a lui Roman Polanski formulată de autoritățile din SUA este corectă", a spus un procuror de la parchetul polonez.

Astfel, decizia pune capăt eforturilor Guvernului american de a-l aduce pe Polanski, ce locuiește în Polonia, înapoi în SUA.

Roman Polanski a fost acuzat în 1977 că a violat o adolescentă în vârstă de 13 ani, la Los Angeles, după ce îi oferise în prealabil șampanie și droguri. Ulterior, Polanski a pledat vinovat la acuzația de întreținere de raporturi sexuale cu o minoră. Totuși, acesta a fugit din Statele Unite înainte de a se da verdictul, de teamă că va fi nevoit să mai stea în închisoare pe lângă cele 42 de zile pe care le efectuase deja în cadrul unei proceduri ce a vizat și evaluarea psihiatrică.

În 2009, cineastul a fost reținut pentru 290 de zile în regim de arest la domiciliu, în reședința sa din Elveția, în timp ce justiția din această țară a analizat cererea de extrădare a sa în Statele Unite. Regizorul a fost eliberat în 2010, după ce autoritățile elvețiene au decis să nu îl extrădeze.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4533 secunde