Români înșelați cu zeci de mii de euro prin metoda "Fotografia", după ce au comandat din străinătate

829
Români înșelați cu zeci de mii de euro prin metoda

Articole de la același autor

Mai mulți români au rămas fără zeci de mii de euro după ce au făcut comenzi în Germania. Este vorba despre fermieri care sperau să aducă în țară utilaje agricole.


"Metoda de înșelăciune era una cât se poate de simplă. Escrocii din Germania postau pe internet fotografii cu utilaje agricole, care însă nu le aparțineau. Atunci când erau contactați de potențialele victime, ei aveau inclusiv posibilitatea de a emite facturi false. Contul în care naivii erau invitați să vireze banii aparținea însă unuia dintre escroci.


Un bărbat din Blaj s-a numărat printre cei înșelați de infractorii din Germania: el a plătit 13.000 euro pentru a primi un utilaj. A așteptat o perioadă de timp fără să se întâmple nimic, după care a constatat că 'vânzătorii' nu mai răspund la telefon.


Făcând cercetări, bărbatul din Blaj a constatat că nu este singura victimă a escrocilor. Un alt român a plătit mii de euro pentru a primi un utilaj din Germania, însă și el a fost păcălit, neprimind nimic la doi ani după efectuarea plății.


Magistrații din România au reușit să predea acest dosar magistraților din Germania, pentru a se ocupa pe mai departe de caz", a relatat corespondentul Antena 3 CNN, Cătălina Smereca, citată de antena3.ro


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3671 secunde