Avertisment de la Poliţia Română! Circulă un nou tip de înşelătorie

288
Avertisment de la Poliţia Română! Circulă un nou tip de înşelătorie - untitled-1704452679.jpg

Articole de la același autor

Poliţia Română atrage atenţia asupra unor noi modalităţi de înşelăciune prin care persoanelor le sunt propuse oportunităţi de investiţii extrem de profitabile, dar care, în realitate, nu ar exista.

Poliţia Română anunţă, vineri, într-un comunicat, că a fost sesizată cu privire la existenţa unor noi modalităţi de comitere a fraudelor cu investiţii, prin care indivizii sau entităţile necinstite promit investitorilor potenţiali oportunităţi de investiţii extrem de profitabile, dar care, în realitate, nu există sau sunt înşelătoare.

"Din sesizările primite de Poliţia Română, s-a constatat faptul că persoanele vătămate ar fi accesat pe diferite reţele de socializare postări ce conţin reclame cu privire la servicii de investiţii financiare. Pentru a crea credibilitate, aceştia fie folosesc denumirea unor companii româneşti cunoscute, fie creează conţinut media fictiv - videofilmări ale unor personalităţi cunoscute care fac reclamă acestor scheme frauduloase. Persoanele interesate sunt apoi redirecţionate către o pagină unde le sunt solicitate datele de contact. În continuare, sunt contactate telefonic de persoane necunoscute, care utilizează numere de telefon atât româneşti, cât şi din Marea Britanie", se precizează în comunicat.

Autorii, după discuţii repetate, reuşesc să convingă victimele să "investească" iniţial sume mici, de regulă 1.200 de lei, pe diferite platforme de investiţii online, special create în acest scop, menţionează sursa citată, care adaugă că, în multe situaţii, sub pretextul că vor acorda suport tehnic, atacatorii conving persoanele vătămate să îşi instaleze pe dispozitivele electronice folosite (telefon, tabletă, laptop etc.), aplicaţii tip remote desktop (control de la distanţă), prin care aceştia capătă control total al acelor dispozitive.

"Controlând dispozitivul victimei, autorii dobândesc accesul şi la aplicaţiile bancare ale acestuia, astfel fie transferă soldul existent către conturile altor victime, fie îl convertesc în criptomonedă. De asemenea, chiar dacă victimele nu au fonduri disponibile, autorii contractează credite online în numele acestora, sumele fiind sustrase modalitatea descrisă mai sus. Investitorii pierd bani şi, în cele mai multe cazuri, economiile de o viaţă", arată Poliţia Română. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8735 secunde