Arestaţi pentru trafic de persoane! Victimele, obligate prin violență fizică și psihică să practice prostituția

192
Arestaţi pentru trafic de persoane! Victimele, obligate prin violență fizică și psihică să practice prostituția - politiaperchezitie-1702884384.jpg

Articole de la același autor

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Brașov, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Brașov, au documentat activitatea infracțională a patru persoane (trei dintre acestea fac parte din aceeași familie), bănuite de săvârșirea infracțiunii de trafic de persoane.


Din cercetări a reieșit că, în cursul anului 2023, una dintre persoanele cercetate ar fi recrutat o persoană vătămată majoră, prin metoda loverboy, în scopul obținerii de beneficii financiare, prin obligarea acesteia la practicarea prostituției.


De asemenea, o femeie cercetată în aceeași cauză ar fi recrutat, cu același scop, o altă persoană vătămată, profitând de starea vădită de vulnerabilitate (situație materială precară, mediu defavorizat).


Ulterior, cele două victime ar fi fost transportate și adăpostite în diferite spații închiriate, pe raza municipiilor Vaslui, Brăila și Brașov, unde ar fi fost obligate, prin acte de violență fizică și psihică, să practice prostituția.


La data de 13 decembrie a.c., una dintre victime a reușit să părăsească locuința, unde era ținută împotriva voinței sale, și a sesizat I.P.J Brașov, Serviciul Investigații Criminale.


În cauza preluată de polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Brașov, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Brașov, au fost efectuate două percheziții domiciliare, fiind depistată și cealaltă victimă, precum și cele patru persoane bănuite că și-au însușit integral banii obținuți prin activitatea infracțională.


La data de 14 decembrie a.c., judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Brașov a dispus arestarea preventivă a celor patru persoane. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6388 secunde