România vrea să împărtășească Libiei propria experiență de democratizare

489
1
România vrea să împărtășească Libiei propria experiență de democratizare - romaniavreasaimpartaseasca-1314979895.jpg
România și-a exprimat, la Conferința Internațională pentru sprijinirea noii Libii, care s-a desfășurat la Paris, disponibilitatea de a împărtăși din propria experiență de democratizare, precum și interesul și dorința de a participa la reconstrucția democratică și economică a Libiei.

Președintele Traian Băsescu a participat, la Paris, la Conferința Internațională pentru sprijinirea noii Libii.

"Conferința a fost convocată de președintele Franței, Nicolas Sarkozy, pentru a oferi posibilitatea noilor autorități libiene de a-și prezenta nevoile și așteptările în fața comunității internaționale. Conferința a oferit prilejul unui schimb util de vederi asupra situației din Libia, asupra necesităților pe care le implică perioada de tranziție după înlăturarea iminentă a fostului dictator Gaddafi și a susținătorilor săi, asupra etapelor procesului de tranziție și măsurilor necesare pentru reconstrucție, reconciliere națională și desfășurarea, în perioada următoare, a unui proces electoral democratic", se arată într-un comunicat de presă al Președinției României.

Conform sursei citate, România și-a exprimat susținerea fermă față de suveranitatea și integritatea teritorială a Libiei și pentru eforturile poporului libian și ale Consiliului Național de Tranziție de transformare democratică a țării.

"Totodată, își exprimă disponibilitatea de a împărtăși din propria experiență de democratizare, precum și interesul și dorința de a participa la reconstrucția democratică și economică a Libiei", se mai arată în comunicat. 

Comentează știrea

Matroz in cri(tz)a
3 septembrie 2011
Profesor de hoti

Hai sichitir!!.Ce sa-i inveti??,sa fure!!! :asta o stiu ca orice arab din tata`n fiu!!--javra ordinara

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2263 secunde