Românul ucis în Afganistan a fost repatriat

444
Românul ucis în Afganistan a fost repatriat - 45985c46573e9ba4d6e933c1882303bc.jpg
Trupul neînsuflețit al lui Filaret Moțco, românul ucis de rebelii din Afganistan, a fost repatriat. Avionul care a adus în țară rămășițele umane ale lui Filaret Moțco a aterizat la Baza Militară 90 din Otopeni.
La eveniment au fost prezenți ministrul Apărării Naționale, Gabriel Oprea, oficialități ONU, diplomați și membri ai familiei lui Filaret Moțco. După slujba religioasă, Filaret Moțco a fost transportat la Suceava cu o aeronavă militară, urmând ca înmormântarea să aibă loc, sâmbătă, la Izvoarele Sucevei.
Centrul de Informare al ONU a postat pe site-ul său, un mesaj în memoria celor șapte persoane care și-au pierdut viața în atentatul de vineri. O carte de condoleanțe a fost deschisă la Centrul ONU în România, în care au semnat mai mulți oficiali, printre care președintele Traian Băsescu. Potrivit MApN, Filaret Moțco a urmat cursurile Școlii Militare de Ofițeri Activi "Nicolae Bălcescu" din Sibiu, specialitatea militară intendență.
Filaret Moțco, ofițer de afaceri politice în cadrul misiunii Națiunilor Unite în Afganistan, și-a pierdut viața într-un atac asupra centrului ONU de la Mazar-i-Sharif.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5097 secunde