Rusia a trimis în Venezuela specialiști în securitatea cibernetică

147
Rusia a trimis în Venezuela specialiști în securitatea cibernetică - rusia-1553712114.jpg

Articole recomandate

Contingentul militar rus care a sosit în week-end-ul trecut în Venezuela, într-un demers al Moscovei care a atras deja criticile SUA, este compus din forțe speciale, între care specialiști în securitatea cibernetică, a declarat, marți, sub rezerva anonimatului, pentru Reuters, o sursă guvernamentală americană.

Potrivit sursei, SUA evaluează în continuare desfășurarea militară rusă pe care Washingtonul a calificat-o drept o "escaladare nesăbuită" a situației din Venezuela.

Conform presei locale, două avioane rusești (un Antonov An-124 și un Iliușin Il-62) au aterizat, sâmbătă, la Caracas, transportând circa 100 de militari ruși, la două luni după ce președintele american Donald Trump a contestat legitimitatea președintelui venezuelean în exercițiu Nicolas Maduro.

Cele două aparate au adus 99 de militari și 35 de tone de echipament, sub comanda șefului forțelor terestre ruse, generalul Vasili Tonkoșkurov, potrivit AFP, care citează presa oficială rusă.

Guvernul venezuelean a confirmat aterizarea a două avioane rusești provenind din Rusia în week-end și faptul că sosirea contingentului rus fusese autorizat de Maduro, dar fără să ofere mai multe detalii. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.1877 secunde