"Rusia nu va ataca niciodată o țară membră a NATO"

227
1

Articole recomandate

Moscova nu va ataca niciodată o țară membră a NATO și toți oamenii politici responsabili înțeleg acest lucru, a declarat ministrul de Externe rus Serghei Lavrov, citat de agenția de presă RIA Novosti.

Cu toate acestea, Rusia nu și-a schimbat "atitudinea față de extinderea Alianței Nord-Atlantice și a așa-zisului program de parteneriat cu NATO", precum și față de apropierea infrastructurii militare a acesteia de granițele sale, a afirmat Lavrov, într-o conferință de presă la Moscova.

"În doctrinele noastre de securitate este scris în mod clar că una dintre principalele amenințări pentru noi este extinderea în continuare a NATO spre Est. Vreau să subliniez, noi considerăm o amenințare nu existența însăși a Alianței Nord-Atlantice, ci modul în care această alianță militară funcționează în practică", a spus șeful diplomației ruse.

"Sunt convins că toți politicienii serioși și onești sunt conștienți de faptul că Rusia nu va ataca niciodată o țară membră a NATO. Nu avem niciun fel de plan de acest gen. Eu cred că NATO își dă foarte bine seama de acest lucru, dar pur și simplu se folosește de ocazie pentru a amplasa mai multe echipamente și batalioane (în Est) ca o garanție că SUA vor continua să supravegheze întreaga zonă", a afirmat Lavrov.

Aceste declarații ale oficialilor ruși intervin cu puțin timp înainte de summitul Alianței Nord-Atlantice (8-9 iulie) de la Varșovia, unde NATO urmează să anunțe oficial o desfășurare de trupe suplimentare în Europa de Est, în special în Polonia. 

Comentează știrea

Roman
8 iunie 2016
Istoria

Rusii au promis si in 1940 , si nu s-au tinut de cuvant .

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6264 secunde