Rusia trimite în război delfini din Marea Neagră antrenaţi pentru luptă

222
Rusia trimite în război delfini din Marea Neagră antrenaţi pentru luptă - delfin-1651155398.jpg

Articole de la același autor

Rusia apelează la delfini militari la baza navală din Marea Neagră, pentru a se proteja de un atac subacvatic. Institutul Naval al SUA a analizat imaginile din satelit ale bazei navale din portul Sevastopol și a concluzionat că două țarcuri pentru delfini au fost mutate la bază în februarie, la începutul invaziei în Ucraina. 


Specialiștii spun că Rusia are o istorie de antrenament de delfini în scopuri militare, folosind mamiferul acvatic pentru a recupera obiecte sau a descuraja scafandrii inamici.

Potrivit Antena3.ro Ruşii se folosesc de ajutorul delfinilor pentru a detecta vapoare inamice, pentru a livra echipament scufundătorilor şi pentru a detecta minele subacvatice. Institutul Naval al SUA a analizat imaginile din satelit ale bazei navale ruseşti din portul Sevastopol şi a concluzionat că două ţarcuri pentru delfini au fost mutate la această bază în februarie, la începutul invaziei Moscovei asupra Ucrainei. 


Mai mult, delfinii sunt capabili de multe misiuni militare: își folosesc sonarul natural pentru a detecta vapoarele inamice, livrează echipament scufundătorilor și pot detecta chiar și minele subacvatice. Potrivit imaginilor din satelit, în 2018, Rusia s-a folosit delfini în timpul războiului din Siria.

Mamiferele marine au fost antrenate la baza navală de la Sevastopol, crucială pentru armata rusă, deoarece se află în vârful sudic al Crimeei, pe care Moscova a capturat-o în 2014. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6165 secunde