VIDEO Ciucă, după vizita în Ucraina: Este inadmisibil ca, indiferent de context, să fie lovite obiective civile

240
2
VIDEO Ciucă, după vizita în Ucraina: Este inadmisibil ca, indiferent de context, să fie lovite obiective civile - nicolaeciucasedintaguvern1-1651051581.jpg
Premierul Nicolae Ciucă a declarat, miercuri, că membrii delegaţiei române care au mers în Ucraina au fost marcaţi de ceea ce au văzut la Irpin şi Borodianka, "două localităţi care au fost lovite fără să se ţină cont de nimic", scrie Agerpres.

Ciucă a spus, într-o conferinţă de presă, că este inadmisibil ca, indiferent de context, să fie lovite obiective civile în care şi-au pierdut viaţa şi îşi pierd viaţa oameni nevinovaţi. Astfel, premierul a subliniat susţinerea României faţă de ancheta din teren pentru a fi descoperite crime de război.

"Guvernul român a alocat 100.000 de euro, contribuţie voluntară pentru Curtea Penală Internaţională, astfel încât să îşi desfăşoare activitatea în teren", a afirmat premierul. El a spus că această contribuţie poate fi suplimentată, iar România ar putea trimite inclusiv experţi în teren.

Nicolae Ciucă s-a întâlnit, marţi, cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski şi membri ai Guvernului ucrainean. Alături de premier au mai fost şi preşedintele Camere Deputaţilor, Marcel Ciolacu şi ministrul de Externe, Bogdan Aurescu. 

Comentează știrea

fani
27 aprilie
hotia

Dar sa furi banii pensionarilor este admis ,nemernicilor ? Unde -i Legea din 2019 ?

roman
28 aprilie
poate ne bagati in belea

Cred ca a venit iepurasul de paste si s-a oprit in Ucraina .Asa ca s-au dus ei la iepuras .

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1011 secunde