S-a lansat CatalogMuzical.ro, primul index online de muzică clasică din România

200
S-a lansat CatalogMuzical.ro, primul index online de muzică clasică din România - catalogmuzical-1637329506.jpg

Articole de la același autor

CatalogMuzical.ro , primul index online care permite căutarea şi filtrarea de informaţii pe categorii muzicale - muzică de cameră pentru cvartet, trio, duo, muzică pentru pian, muzică vocală, muzică pentru orchestră, a fost lansat, iniţiativa, cofinanţată de Administraţia Fondului Cultural Naţional, aparţinând editorului şi tehnoredactorului de partituri muzicale Corina Ciuplea-Ţurcan.

Potrivit iniţiatorilor proiectului, platforma CatalogMuzical.ro înglobează informaţii esenţiale despre lucrările compozitorilor români de muzică clasică.

Potrivit Agerpres sunt puse la dispoziţie informaţii esenţiale pentru identificarea şi localizarea lucrărilor muzicale - anul compoziţiei, instrumentaţie, categoriile muzicale, locul de unde pot fi achiziţionate partiturile.

Catalogmuzical.ro agregă într-un singur loc informaţiile esenţiale despre lucrările compozitorilor români astfel încât să fie uşor de găsit de către toţi cei interesaţi de la elevi, studenţi sau profesori la instrumentişti, dirijori, manageri de filarmonici sau orchestre, la publicul larg iubitor de muzică clasică.

În viitor, datele agregate din platformă vor putea genera statistici utile în rapoartele diverselor instituţii culturale sau în mediul academic cu privire la istoria şi evoluţia muzicii clasice din România. Catalogmuzical.ro este primul pas dintr-un proces mai lung de cartografiere a muzicii clasice româneşti, fiind în continuă dezvoltare şi actualizare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.865 secunde