Scandal de corupție și spălare de bani - Primarul Veneției a demisionat

225
Scandal de corupție și spălare de bani - Primarul Veneției a demisionat - giorgioorsoni5901401878783015881-1402669793.jpg

Articole recomandate

Giorgio Orsoni, primarul de centru-stânga al orașului Veneția, implicat într-un scandal de corupție și de spălare de bani și exclus din Partidul Democrat, și-a anunțat demisia.


Giorgio Orsoni, primarul de centru-stânga al orașului Veneția, implicat într-un scandal de corupție și de spălare de bani și exclus din Partidul Democrat, și-a anunțat demisia. Orsoni este arestat la domiciliu din 4 iunie, în cadrul unei vaste anchete care vizează zeci de politicieni din regiunea Veneto. Ancheta vizează deturnarea de fonduri în atribuirea contractelor pentru construirea masivului sistem "Mose" ("Moise"), destinat protejării Veneției de creșterea nivelului mării.


Orsoni este suspectat că a finanțat ilegal campania electorală premergătoare municipalelor din 2010 parțial din fonduri destinate acestui proiect. "Suntem dezolați din punct de vedere uman pentru Giorgio Orsoni, dar am ajuns la convingerea că nu mai sunt întrunite condițiile pentru a continua mandatul de primar al Veneției", a declarat vineri dimineață Debora Serracchiani, vicepreședintele Partidului Democrat. Măsura de retragere a sprijinului politic este susținută de președintele filialei regionale a formațiunii, Roger de Menech. "Îmi lasă un gust amar modul superficial în care Partidul Democrat a tratat cazul meu", a reacționat Orsoni, scrie Mediafax.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.799 secunde