Scandal în Marea Britanie: Carne de cal în loc de vită, descoperită în lasagna. Carnea provenea din România

252
Scandal în Marea Britanie: Carne de cal în loc de vită, descoperită în lasagna. Carnea provenea din România - findusbeeflasagnawithhorsemeat-1360395515.jpg

Carnea de cal utilizată pentru prepararea lasagna, în Marea Britanie, provenea de la un furnizor român, a anunțat, vineri seară, președintele Comigel. Comigel a efectuat propria anchetă și a stabilit că un furnizor român a trimis carnea, prin intermediul societății franceze Spanghero; carnea a fost împachetată în Franța și trimisă în Marea Britanie, a explicat Erick Lehagre, președintele companiei franceze Comigel.

Inițial, Comigel apreciase că era vorba de carne din Franța, scrie Mediafax. Societatea Maison Spanghero a mai fost implicată într-un scandal, în iunie 2011 fiind nevoită să retragă de la vânzare carne de porc din cauza suspiciunilor infectării cu bacteria E.coli.

Scandalul din Marea Britanie s-a amplificat în urmă cu câteva zile, când compania britanică de congelare Findus a recunoscut că, de aproximativ șase luni, există probleme cu pachete de carne care ar fi trebuit să fi fost de vită și care erau livrate de producătorul francez Comigel.

Producătorul francez Comigel a precizat că unele dintre pachetele destinate lasagna livrate companiei Findus conțineau carne de cal în proporție de 99 - 100 %. Comigel alimentează numeroase lanțuri de supermarketuri din Marea Britanie, completează sursa citată.

 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3813 secunde