Scapă Berlusconi de închisoare?

225
1
Scapă Berlusconi de închisoare? - berlusconi00180659900-1351287274.jpg

Sentința de patru ani de închisoare în cazul fostului premier italian Silvio Berlusconi a fost redusă la un an, dat fiind că beneficiază de o amnisție.

Berlusconi a obținut o reducere a pedepsei în virtutea unei legi de amnistiere adoptată în 2006 de fostul Guvern de stânga pentru reducerea numărului deținuților, informează realitatea.net


Silvio Berlusconi fusese condamnat vineri la patru ani de închisoare și trei ani de suspendare a dreptului de a deține funcții publice, într-un caz de fraudă fiscală privind activitățile trustului Mediaset.

Frauda fiscală se referă la achiziția de către grupul Mediaset a drepturilor de difuzare a filmelor și a unor emisiuni televizate. Trustul Mediaset a majorat artifical drepturile de difuzare, reducând cotele de plată a impozitelor în Italia, folosindu-se în acest sens de societăți offshore.

Silvio Berlusconi probabil nu va face nicio zi de închisoare, întrucât, conform sistemului judiciar italian, sentința trebuie confirmată de instanțele superioare pentru a deveni definitivă și a fi aplicată. Conform AFP, avocații lui Berlusconi vor contesta în apel decizia

Tribunalului de primă instanță din Milano, iar, ulterior, se poate merge până la Curtea de Casație, aplicarea pedepsei fiind suspendată până la confirmarea definitivă a acesteia.

Începând din 1994, Berlusconi a mai fost condamnat de trei ori, la un total de șase ani și cinci luni de închisoare, însă nu a stat nicio zi la închisoare întrucât deciziile nu fost niciodată definitive, scrie aceeași sursă.

 



Comentează știrea

M*A*M*B*O
27 octombrie 2012
Sigur , scapă

Italienii sunt mai țigani ca noi, pentru că italienii sunt corcituri între europeni și arabi. Mafia la ei are experiență și corupția judecătorilor e recunoscută. Pun pariu că Berlusconi scapă basma curată.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3581 secunde