Schimb istoric de poziție in Rusia

110
Schimb istoric de poziție in Rusia - 1255-1458039570.jpg

Articole recomandate

Robinetul de șantaj al lui Putin s-a blocat! Gigantul petrolier Gazprom, la un pas să fie detronat! Cele două mari companii de energie din Rusia, Gazprom și Rosneft, sunt în pragul unui schimb istoric de poziție, care ar putea destabiliza balanța puterii în cadrul Kremlinului, scrie Bloomberg.

Gazprom, cel mai mare producător de gaze naturale, valorează cu doar 2,6 miliarde mai mult decât Rosneft, cea mai mare companie petrolieră din Rusia. Diferența dintre cele două companii s-a diminuat dramatic față de 2008, când era de peste 250 de miliarde de dolari. Analiștii avertizează că dacă Gazprom va rămâne pe același trend descendent și valoarea de piață a companiei va continua să scadă, diferența de 2,6 miliarde va dispărea de tot.

De la venirea la putere a președintelui rus Vladimir Putin în 1999, el a folosit gazul și petrolul ca principale unelte pentru reconstrucția țării după prăbușirea din anii ’90. În acest proces, companiile de energie de stat Gazprom și Rosneft au ajuns în centrul economiei și al sistemului politic din Rusia, scrie realitatea.net

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.2088 secunde