Atac terorist în Toronto. Autoritățile canadiene, în alertă

111
Atac terorist în Toronto. Autoritățile canadiene, în alertă - politia-1458062892.jpg

Articole recomandate

Un militant islamist a înjunghiat doi militari, în orașul canadian Toronto, în ceea ce autoritățile suspectează că este un atac terorist, informează postul canadian CBC, citat de romanialibera.ro.

Atacul a avut loc în cursul nopții de luni spre marți într-un centru militar de recrutare din orașul Toronto. Doi militari au suferit răni moderate după ce au fost înjunghiați, fiind spitalizați de urgență. Medicii au stabilit că starea militarilor este stabilă, neexistând pericol vital.



Atacul a fost comis de Ayanie Hassan Ali, un islamist în vârstă de 27 de ani, care a motivat gestul prin argumente specifice organizațiilor teroriste. Șeful poliției din Toronto, Mark Saunders, a declarat că sunt verificate legăturile agresorului cu organizații teroriste islamice.

Bărbatul care a înjunghiat luni doi militari ai armatei canadiene la Toronto a declarat că a acționat la ordinul lui 'Allah', a anunțat marți șeful poliției din metropola canadiană, Mark Saunders, relatează AFP.

Saunders a declarat în cadrul unei conferințe de presă că nimic 'pentru moment' nu duce la concluzia că suspectul 'a acționat în concert cu altcineva sau cu o anumită organizație'.

Suspectul a intrat într-o clădire administrativă și s-a îndreptat spre biroul de primire al centrului de recrutare al forțelor armate canadiene. El a scos un cuțit și l-a rănit la braț pe soldatul care se afla în biroul de primire și apoi a încercat să atace și alți membri ai personalului în ținută militară, care au reușit să-l imobilizeze când a vrut să înjunghie un alt soldat, o femeie. La momentul atacului el a strigat: 'Allah mi-a spus să fac asta, să vin aici și să omor oameni'.

Ayanle Hassan Ali, născut la Montreal și stabilit la Toronto din 2011, urmează să răspundă marți mai multor acuzații în fața unui tribunal din cel mai mare oraș canadian, în special pentru tentativă de crimă. 'Trebuie să facem o analiză aprofundată pentru a avea o imagine clară și precisă privind ceea ce l-ar fi putut motiva', a adăugat Saunders.

Jandarmeria regală din Canada (GRC, poliție federală), asistată de Serviciul canadian de securitate (SCRS) au fost sesizate în legătură cu ancheta pentru a stabili dacă există vreo legătură cu securitatea națională.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1166 secunde