ANGAJAȚI AI FIRMEI BRĂDEȚ, INFECTAȚI CU BACTERIA E-COLI

803
ANGAJAȚI AI FIRMEI BRĂDEȚ, INFECTAȚI CU BACTERIA E-COLI - analiza-1458062089.jpg

Articole recomandate

Răsturnare de situație pentru producătorul de lactate Brădeț: în analizele recoltate de la 7 angajați ai fabricii Lactate Brădet a fost depistat E-coli patogen, iar trei dintre probele pozitive prezintă ambele gene vtx (vtx 1 și vtx2), verotoxina care provoca apariția SHU. Astăzi, un copil român, în vârstă de 14 luni, a ajuns la spital, în Italia, cu diagnosticul de sindrom hemolitic-uremic. Potrivit repubblica.it, copilul a mâncat brânză produsă de Brădet cumpărată de la un magazin românesc din Florența.


Săptămâna trecută, Institutul Cantacuzino a anunțat că rezultatul final al analizelor pe care le-a efectuat arată că tulpinile de E-coli de la copiii cu sindrom hemolitic-uremic (SHU) nu sunt identice cu cele găsite în brânză produsă la Brădet. Cu toate acestea, documente obținute în exclusivitate de Ziare.com arată că în analizele recoltate de la 7 angajați ai fabricii a fost depistat E-coli patogen, iar trei dintre probele pozitive prezintă ambele gene vtx (vtx 1 și vtx2), verotoxina care provoca apariția SHU.

Rezultatele sunt precizate în adresa cu numărul 1.435 din 11 martie 2016, trimisă de DSP Argeș către Prefectura Argeș.

Potrivit documentului, Centrul Național pentru Încercarea și Expertizarea Produselor Larex a depistat în două dintre produsele Brădet, Brânză Făgăraș, în ambalaj de 200 de grame cu dată de expirare 08.03.2016, și smântână 12%, în ambalaj de 200 de grame cu dată de expirare 23.03.2016, E-coli peste limita legală admisă.

Ar fi vorba despre o depășire de 15 ori a limitei, potrivit surselor noastre.

Culturile izolate de Larex au fost trimise la Institutul Cantacuzino pentru identificarea tulpinilor de E-coli patogene.

Totodată, potrivit DSP Argeș, pe lângă cei 7 angajați ai fabricii, a mai fost depistat E-coli patogen și în probele recoltate de la doi dintre angajații fermei Agrostar Farmex SRL, furnizor pentru Brădet. Una dintre probe prezintă ambele gene vtx. Acești salariați nu lucrează însă la îngrijirea animalelor sau manipularea produselor lactate.

DPS Argeș susține că este posibil că personalul de la Brădet să nu fi respectat regulile de igienă individuală în timpul programului de lucru. Că urmare, se arată în documentul trimis Prefecturii Argeș, angajații care lucrează cu manipularea produselor lactate au fost sancționați, au fost trimiși acasă și se recomandă că ei să nu își reia activitatea decât cu aviz medical.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4501 secunde