OPINIE

Liber la Danone și Muller? Preferăm lactatele Brădet!

44238
4

Articole de la același autor

Scandalul brânzei contaminate cu bacteria E-coli a culminat cu închiderea fabricii de lactate Brădet, din Argeș. Inspectorii sanitari veterinari au anunțat încă de la începutul acestei săptămâni că au descoperit bacteria în probele de brânză produsă de mica firmă locală, administratorul acesteia a închis toată fabrica.




Deși rezultatele vin extrem de târziu, la săptămâni după îmbolnăvirea primilor copii, și în condițiile în care mai mulți părinți ai copiilor diagnosticați cu sindrom hemolitic uremic au afirmat în nenumărate rânduri că aceștia nu au consumat brânza împricinată, măsurile luate de autorități par mai mult menite să arate cu degetul un țap ispășitor. După ce inițial s-a dat vina pe portocale, apoi pe laptele praf, apoi pe apă, reprezentanții Ministerului Sănătății și ai Ministerului Agriculturii susțină că, până la urmă, brânza de vaci este cauza îmbolnăvirilor.

Dincolo de întrebările care rămân în continuare fără răspuns, graba cu care se arată cu degetul un mic producător local nu face decât să ne ducă cu gândul la o mușamalizare a întregii situații sau, și mai grav, la o încercare de a distruge producătorii locale, dând cale liberă marilor așa ziși investitori internaționali, fabricile mamut de lactate care nici măcar nu folosesc materie primă locală.


Este deja de notorietate faptul că Danone, Napolact, Muller, La Dorna au acaparat toată piața națională de lactate, însă o mare parte din laptele folosit de ei este adus din străinătate și prelucrat local. Nici mai este cazul să amintim de scandalul iaurturilor Danone care, la un moment dat, au fost depistate cu conținut de dioxină. Ca să nu mai vorbim de amenzile aplicate în Statele Unite, aceleași companii, pentru reclamele mincinoase la iaurturile Activia, care ar avea anumite efecte benefice, dar, în realitate sunt doar exagerări. Ne întrebăm astfel cine dorește îngroparea micilor producători locali, în favoarea marilor importatori?



Comentează știrea

vasile
2 martie 2016
stat neputincios

In acest caz este vizibila neputința statului de-a identifica in timp scurt sursa unei infecții. Cei care trebuiau s-o facă stau ascunși prin birouri. Vine vara si se poate întâmpla orice. Politicieni s-au ascuns, nimeni nu este vinovat. Lucrurile cred ca se vor agrava.

Gabi
3 martie 2016
.

Ministrul sănătății a avut nesimtirea chiar sa spună ca din cauza "mizeriei"din casele copiilor,dar de mizeria din spitale nu spune nimic?Sa-i fie rusine..eu cred ca e ceva luat din spital...e imposibil sa se întâmple doar in Argeș....ministrul sănătății a spus ca a făcut tot ce a ținut de ei...va putea spune asta doar după ce se va rezolva si vor găsi cu adevărat cauza(adică spitalul)....pana atunci o tara de cacat,cu legi de cacat si guvern de cacat

alexandra
5 martie 2016
cum s-a gasit un tap ispasitor

http://politicscam.ro/fabrica-de-lactate-bradet-lee-harvey-oswald-in-scandalul-bebelusilor/

locuitor
10 februarie 2017
DE ALE NOASTRE !

PRODUSELE LACTATE ROMANESTI, ALE NOASTRE DE LA BRADET SA FIE PE TOATE RAFTURILE MARCHETURILOR SI SUPERMACHETURILOR , PESTE TOT PENTRU CA MERITA ! DOAMNE AJUTA !

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5277 secunde