EDITORIAL / S-au luat ruptul și cârpitul - o alianță în interes național

712
5
EDITORIAL / S-au luat ruptul și cârpitul - o alianță în interes național - editorial-1454944581.jpg

Articole de la același autor

Rupt în coate, cu lanțuri grele atârnate de gâtlejul gros și scurt, merge tot mai dezechilibrat pe o cărare ce nu pare să ducă nicăieri. Povara ultimilor ani îl apasă atât de tare încât îi împinge pieptul în față, frângându-i coloana ca pe un lemn putred, de unde se atârnau până nu demult toate lighioanele. Cu fiecare pas simte ca pe un junghi orice ticăloșie la care a fost părtaș sau pe care a săvârșit-o prin toată ființa sa. Și au fost multe. Atât de multe încât în urma sa au rămas ruine, doar praf și pulbere. Nu îi este dat să se uite înapoi, să vadă cum, exact ca în existența unui lepros, îi cade trupul, se descompune bucată cu bucată. Îi este teamă de ce ar putea vedea. Un arestat astăzi, un condamnat mâine, un deputat la DNA, cinci la Poarta Albă, un primar săltat cu mascații din trafic, alții luați frumos de-acasă. Partidul își pierde identitatea cu fiecare zi ce trece peste activitatea procurorilor. Din creștetul capului, unul încoronat deja cu o con-damnare, până la călcâie, se scurg zoaie ale unei democrații și societăți siluite cu nesaț de copiii de suflet, de toți pierde-vară ce și-au făcut un scop și un viitor din hoție, protejați, mai mult sau mai puțin la vedere, de mamutul social-democrat. Însă, iată, că pașii i se îndreaptă spre orizonturi mai puțin cunoscute și deloc vesele. O parte după gratii, cealaltă spre opoziție.

Iar la drumul lung și greu e bine să nu pleci niciodată neînsoțit. Așa că PSD și-a găsit tovărășie, ca și până acum de altfel, cu o altă arătare, ce s-a născut artificial, cârpită din zece mări și zece zări. Petice de toate culorile, sustrase din budele celorlalte partide, mânjite din cap până în picioare, lipite pe trupul gene-ralului cu seva cleioasă a trădării, opor-tunismului și parvenitismului. Așa au dat formă și viață unui partid UNPR ce nu a avut niciodată curajul să dea proba electoralului, fugind tot timpul din fața oamenilor când a venit vorba de vot. O anomalie genetică a democrației, a Constituției, ca un partid ce nu a participat la alegeri să aibă grup parlamentar, să fie manipulatorul de serviciu al legilor din România. Un șmenar ce joacă alba-neagra cu legi, Constituție, în funcție de propriile interese și foloasele primite. O arătare de moravuri ușoare, pe care toată lumea o folosește când și cum are chef, dar pe costuri uriașe. Însă, cel mai mult îi place la PSD. La Ponta și Dragnea.

Au fost amanți, iubiți, s-au certat și s-au despărțit. Însă, toate drumurile îi aduc din nou împreună. PSD este în cădere liberă și vede tot mai aproape fundul prăpastiei și are nevoie de parașuta de serviciu, în timp ce UNPR nu are nicio problemă (n.r. - de interes național) de a se lăsa folosită, atât timp cât la aterizare va cădea tot pe spinarea cuiva, evitând astfel ștergerea definitivă din analele politicii românești.

Ecuația lor e, pe cât de simplă, pe atât de perversă și anti-democratică. Primii își protejează interesele electorale prin neintroducerea votului la primari din două tururi (PSD ar pierde cam peste tot unde nu ar obține peste 50% din primul tur), în timp ce UNPR, cu cei 2% ai săi, și-ar mai prelungi existența la vârf înalt pe scena politică.

Comentează știrea

HANNIBAL
9 februarie 2016
CINE SE ASEAMANA SE ADUNA

Este necesar sa adaugam faptul ca PSD s-a bucurat si de concubinajul cu PNL condus la nivel national de Antonescu si pe plan tomitan de Hasotti . Toate combinatiile politicianiste ale factiunilor romanesti care se pretind partide , au fost facute in dispretul si ignorarea totala a celor care au facut prostia de a le da votul . Nu putem ignora faptul ca unul din factorii responsabili de situatia nefericita in care ne aflam , este si Hasotti , exemplu stralucit de oportunism , cameleonism , lichelism si lipsa de caracter , A fost o vreme in care Hasotti tuna si fulgera impotriva PSD . Din celebra sa opera " Liberal in opozitie " retinem cateva declaratii care demonstreaza " calitatile " enumerate mai sus : " Marile nenorociri ale Romaniei sunt legate de PSD indiferent de ce denumire a purtat .Mineriadele , cazurile de coruptie ,Bancorexul , Banca Agricola etc toate apartin PSD " – " Sunt peste tot… convinsi ca nimeni si nimic nu-i poate opri .Nu au teama de lege , nu au rusine …sunt specia ciocoilor pesedisti , sau baroni .- " PSD reprezinta tot ce poate fi mai perfid , malefic , si ipocrit . Am acuzat si acuz PSD de tradarea interesului national , de subminarea economiei nationale , de atentat la democratie . PSD este un partid fara Dumnezeu , fara credinta , fara rusine , fara lege " . Ne rezumam doar la aceste citate , care nu l-au impiedecat pe Hasotti sa treaca alaturi de Antonescu in tabara celor pe care i-a descris atat de curajos cand era " liberal in opozitie " , adica in USL . Si atunci de ce sa ne mai miram ca o mediocritate , un semidoct cu grad de general dar cu diploma de doctor plagiator se alatura lui Dragnea un puscarias,demn urmas al lui Nastase la carma PSD .

costin
9 februarie 2016
pomanagii

foarte bun articolul bravo!

Ultimul strigat
9 februarie 2016
de lebădă!

Dragnea si Oprea, doi politicieni ptr care oportunismul inseamna totul! Incearca din rasputeri sa dreaga busuiocul, dar nu le mai iese mai nimic. Nici coalitii, nici aliante, nici uniuni, se chinuie degeaba. Nu inteleg ca a trecut vremea lor si nu mai pacalesc pe nimeni!!!

Felicitari!
9 februarie 2016
ce ar mai fi de zis?

Smecheria politica are picioare scurte!

UNPR
9 februarie 2016
partidul interesului national!

....sau al intereselor altor partide care au nevoie de un aliat in momentele 'de cumpana", adica la alegeri? Problema e ca UNPR-ul ajuta el la nevoie, dar are si pretentii, e si normal! Cine face ceva degeaba? E ca-n viata! Tu imi ceri, eu te-ajut, dar vreau si eu OSUL meu!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 29 Ianuarie 2016
Stire din Politică-Administrație : UNPR SE RUPE DE PSD!
Pagina a fost generata in 1.9694 secunde