Senatorii l-au lăsat pe Gabriel Oprea fără imunitate parlamentară

128
Senatorii l-au lăsat pe Gabriel Oprea fără imunitate parlamentară - senatoriilaulasatpegabrieloprea-1454519302.jpg

Articole de la același autor

Senatul a încuviințat, ieri, solicitarea Justiției de începere a urmării penale față de fostul vicepremier și ministru de Interne Gabriel Oprea, cu 102 voturi "pen-tru" și 30 "împotrivă", un vot fiind anulat.

Înainte de a se trece la vot, Gabriel Oprea le-a cerut colegilor parlamentari să voteze cererea de urmărire penală transmisă de DNA, pe motiv că nu ar trebui prelungită perioada necesară stabilirii adevărului. Printre altele, el a afirmat că se consideră nevinovat și a spus că nu a beneficiat de nimic în plus față de ceilalți miniștri de Interne.

Zilele trecute, procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a cerut sesizarea Senatului pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de Gabriel Oprea, fost viceprim-ministru pentru Securitate Națională și ministru al Afacerilor Interne, în legătură cu săvârșirea a două infracțiuni de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul în perioada în care a deținut funcția ministerială. Mai exact, el este acuzat că a avut mai multe deplasări fiind însoțit, în mod nelegal, de echipaje ale poliției rutiere. În plus, o altă infracțiune care i se impută are legătură cu încheierea unui protocol în baza căruia procurorul general ar fi beneficiat în mod nelegal de coloană oficială. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 29 Ianuarie 2016
Stire din Politică-Administrație : UNPR SE RUPE DE PSD!
Marţi, 02 Februarie 2016
Stire din Eveniment : Gabriel Oprea poate fi urmărit penal!
Pagina a fost generata in 1.2665 secunde