ACoR solicită salarii în loc de indemnizații pentru consilieri

206
ACoR solicită salarii în loc de indemnizații pentru consilieri - acorsolicitasalarii-1454519261.jpg

Articole de la același autor

Reprezentații Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, au organizat, zilele trecute, ședința grupului de lucru interministerial, prezidat de ministrul Claudia Ana Costea. Tema întâlnirii a vizat elaborarea proiectului de lege privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

La întrunire au participat reprezentanți ai mai multor instituții abilitate în domeniu și asociații care reprezintă funcționarii publici sau aleșii locali și județeni din țară. La eveniment, Asociația Comunelor din România (ACoR) a fost reprezentată de primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, în calitate de prim - vicepreședinte al ACoR, și de alți colegi din țară.

În cadrul întâlnirii, Mariana Gâju a susținut creșterea salariilor tuturor categoriilor de angajați din cadrul administrației publice locale, precum și corelarea prevederilor Legii nr.284/2010 cu toate actele normative intrate în vigoare de la acea data până în prezent. Totodată, ea a susținut revenirea la remunerarea aleșilor locali cu salariu și nu cu indemnizație, acordarea sporului pentru vechimea în muncă, precum și acordarea sporului pentru implementarea proiectelor cu finanțare europeană pentru aleșii locali.

În altă ordine de idei, la finalul întâlnirii, ministrul Claudia Ana Costea a solicitat fiecărei structuri asociative participante la întrunire să înainteze până la data de 5 februarie, către Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, propuneri privind criteriile de performanță avute în vedere la promovarea personalului bugetar, pe baza cărora se vor stabili grilele de salarizare. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.333 secunde