EDITORIAL / Cine salvează PNL din ghearele "liberalilor"?

677
4
EDITORIAL / Cine salvează PNL din ghearele

Articole de la același autor

Încălecați cu mare fast pe armăsarul nărăvaș din fruntea alaiului funerar ce ducea PSD spre groapă, liberalii pozau în arhanghelii curățării și reformării clasei politice românești. Au venit ei, cu al lor Iohannis în oaste, să scape țara de ciocoi și de corupți, să îl răpună pe Ponta cel cu șapte capete și pe Dragnea cel cu voturile de aur. Săbiile ascuțite, sulițele înțepând eterul, într-un marș al democrației. Ticăloșii pitiți în Parlament se scăpau în nădragi de frică, șpagagii din ministere otrăveau fântânile și pârjoleau documentele incriminatorii. Măcel se anunța în PSD și în camarilele politice ce culegeau ascultătoare firimiturile de la masa guvernării. Iar liberalii își frecau mâinile de bucurie, gândindu-se cum au să curgă râurile de sânge din care ei să își adape nevoile și neamul.

Însă, iată că a trecut aproape un an și liberalii nu doar că au transformat roibul semeț într-o gloabă obosită, dar au apucat-o și pe pustii. Cu o Alinuță urcată mai mult cu forța în șaua mult prea înaltă și un Blaga ce strivește sub greutatea trecutului său tendoanele fragile ale partidului, PNL începe să arate de-a dreptul ridicol. Din port-stindardul luptei anti PSD, anti-sistemului corupt și clientelar, liberalii s-au transformat în caraghioșii de serviciu ai politicii, ratând cu acuratețe maximă orice șansă de a face lucrurile cum trebuie. Cu fiecare moțiune de cenzură ratată, cu fiecare declarație publică sau gest politic, liberalii nu fac decât să demonstreze cât de nepregătiți sunt pentru a apuca de guler guvernarea. Amatorism, lipsă de coerență și strategie, slăbiciuni și figuri obosite din belșug. Pentru a-și masca neputința, ieri, parlamentarii PNL au intrat în grevă japoneză. Și-au îmbrăcat brațele în banderole albe. Protest prostesc născut din incompetență și lipsa forței politice. Dacă nu au învățat încă liberalii, legile se impun și trec cu voturi, nu cu eșarfe sau declarații.

Fără o locomotivă puternică în spate, care să-i împingă și să-i ajute să sfărâme majoritatea parlamentară din jurul PSD, PNL se joacă de-a "Predoiu premier" în propria sufragerie, sub ochii cuplului conjugal Gorghiu-Blaga. Un fel de Ionel al lui Caragiale din "Vizita", un "mare ștrengar", care bate-n tobă și suflă-n trâmbiță, ca un soldățel educat, la orice manifestație publică.

Iar anemia de idei, obiective și credibilitate pare să fi cuprins nu doar organul central al partidului, ci și organizațiile de la periferie, cum este și cea de la Constanța. Chiar dacă se apropie alegerile locale, chiar dacă demisia primarului Mazăre a creat o oarecare desta-bilizare la nivelul administrației constănțene, PNL nu a știut și nici nu știe ce să facă. Bătrânii lideri ai partidului s-au ascuns în Parlament, lăsându-l la pupitru pe alunecosul Tararache, care s-a proțăpit în cârca liberală de unde strigă el nedreptățile Constanței. Ar fi amuzant dacă greața nu ar îngheța și cea mai mică grimasă de pe chipul electoratului. PNL Constanța trăiește prin elucubrațiile unui individ parașutat de Dan Diaconescu în Parlament și ținut în viață de abilitățile sale de slalomist. Dar iată că pe fondul unui partid aproape anchilozat, astfel de personaje pot ridica vocea, având legitimitatea unui ecuson câștigat printr-o loterie electorală și o cumetrie politică. Dovadă că niciodată nu s-a dorit mai mult în PNL Constanța.

Ne așteptăm astfel ca PNL să încerce să răstoarne Guvernul Ponta prin amenințări cu sinuciderea, să îl vedem pe Predoiu în fața Palatului Victoria turnându-și benzină pe haine și cu bricheta în mână, în timp ce la Constanța liberalii să facă ce au făcut și până acum: să doarmă.  

Comentează știrea

ath
6 octombrie 2015
Nimic nou....

PNL este un partid aproape necunoscut in Constanta.Sa ne aducem aminte ca principalul partid de opozitie,hai sa-i zicem asa, la Constanta a fost PDL.Zile si ani la randul il cautam pe Banias prin ziare.Il sorbeam din ochi.....il doream.....Nimic...Banias seful "opozitiei" isi facea somnul de frumusete.Intr-o buna zi am deschis ziarul(Cuget Liber) si am vazut o poza mare cu Banias.Minune mare la malul marii.Scoala nevasta,aprinde o lumanare.... ca Banias a facut un ou ! Am citit iar articolul.Era adevarat.....Banias a facut un ou de aur.Intr-o conferinta de presa i-a atras atentia lui Mazare ca orasul Constanta este un oras turistic(prin anul 2009).Toata lumea a cazut pe spate de fericire,fotoreporteri,admiratori,pedelisti,aplauze.....toti s-au minunat de isprava lui Banias.Tristete mare,dupa trei zile Banias seful opozitiei a cazut closca.Mai nou,closca pedeleului s-a asezat pe "oaoalele" lui Tariceanu.Cu PNL acelasi fenomen....la primavara cel mult pana la alegeri, avem puisori.

makedon debil
6 octombrie 2015
tararache

si sa vrei, n-ai cu cine.

Hanibal
11 octombrie 2015
Mortua est

Nu poti ajunge Occidentul din urma fara sa te specializezi in domeniul inaltei coruptii si in politicianismul demagogic . In Romania toate se bazeaza pe vorbe . In timp ce alte popoare se trezesc la viata , ca de ex. China care a scos din saracie in 20 de ani cca 500 de milioane de cetateni si are acum probleme de ambuteiaj pe autostrada cu 50 de benzi , Romania , (adica noi ) imbogateste o banda de ticalosi care se pretind "alesii neamului" sau mai elegant "oameni de afaceri cu statul" . Cine sa schimbe situatia din Romania ? Tararache ? Chiru ? Hasotti & compania ? De pesedisti nici nu mai vorbim . Vorba lui Hasotti (citam) : " PSD reprezinta tot ce poate fi mai perfidy , malefic , si ipocrit . Am acuzat si acuz PSD de tradarea interesului national , de subminarea economiei nationale , de atentat la democratie .PSD este un partid fara Dumnezeu , fara credinta,fara rusine , fara lege ". Iata cu cine au facut " liberalii " USL –ul. Si Hasotti si complicii lui se considera fara rusine liberali desi au aceleasi caracteristici ca pesedistii . Ne oprim aici . Nu e prima data cand comentam aceste aspecte . Degeaba . Pentru romani nu mai exista si nu va mai exista " mintea romanului cea de pe urma " .Poate doar o revolutie sa aduca schimbarea dorita . Dar cine s-o faca? Poate o vor face migrantii .

Guli
20 octombrie 2015
PNL si Hoti

Chiar nu vreti sa pricepeti ca si Co-presedinte Boroianu Robert Aurel PNL e propulsat pentru primar la C-ta tot de o gasca de machidoni prin Soldatu Dumitru asociatul lor de la Gepeto din fraude si sponzorizari la partid.Sau sunteti cumparati de machidonime prin Hasotti.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6378 secunde