Schimbări la Airbus după problemele de la Boeing

256
Schimbări la Airbus după problemele  de la Boeing - air-1361225425.jpg
Airbus a decis să echipeze noile aeronave A350 cu baterii standard, în loc de cele cu litiu-ion, după ce toate avioanele Boeing 787 au fost reținute la sol, la nivel mondial, din cauza mai multor incidente provocate de probleme ale bateriilor. Decizia are rolul să protejeze programul de construcție a avioanelor A350 și să evite eventualele întârzieri în procesul de certificare, a anunțat constructorul european de avioane, relatează Bloomberg. 


Primul zbor test al unui A350 este programat la jumătatea acestui an, aeronavele urmând să intre în exploatare în a doua parte a lui 2014.

Airbus intenționează să continue testele bateriilor litiu-ion, dar consideră că cele cu cadmiu și-au dovedit siguranța.

Constructorul de avioane a ținut să precizeze că arhitectura bateriilor pentru A350 diferă de cea a bateriilor pentru Dreamliner 787, dar nu a dorit să își asume riscul de a continua cu o nouă tehnologie, în timp ce experții nu au reușit să identifice originea defecțiunilor apărute la bordul 787.

Boeing intenționează să folosească în continuare baterii litiu-ion și a precizat că nu a aflat nimic în timpul investigațiilor care să justifice o altă decizie. Ambii producători de avioane au dorit să folosească baterii litiu-ion întrucât sunt mai ușoare și ocupă jumătate din spațiul necesar pentru bateriile cu cadmiu. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6419 secunde