Sâmbătă, la Constanța, "rechinii" au bătut Gloria Buzău cu 2-0

Concurs Se poate și cu tinerii!

1172

Articole de la același autor

Noua echipă a "rechinilor" a început cu dreptul returul. Cu patru nume noi în formula de start, toți tineri, dintre care doi debutanți în Liga 1, constănțenii au învins "lanterna" și au urcat două locuri în clasament.

Farul a pornit bine pe drumul întineririi și al reconstrucției. Cu patru nume noi în formula de start, față de tur (Pahor, Pantelie, Mățel și Larie, primii doi - la debutul pe prima scenă), cu Alibec (18 ani) în atac, cu o medie de vârstă de 24 de ani, și cu alți trei tineri intrați pe parcurs (25 ani, 19 ani, 23 ani), "rechinii" au dispus (2-0), clar, de "lanterna" Gloria Buzău, succes care le-a adus un salt de două locuri în clasament, până pe 12.
Gloria a venit la Constanța cu autobaza, jucând într-un ultradefensiv 5-4-1, dar nu a rezistat, Rusmir (min. 19) și Alibec (min. 51) taxând-o de două ori.
Meciul a fost ținut în frâu de Farul, buzoienii având o singură situație mai periculoasă, "bomba" lui I. Matei (min. 43), la 1-0 pentru "rechini", deturnată foarte bine de Curcă, și doi "pui" de ocazie (Axente - min. 69, I. Matei - min. 75).
Cu excepția lui Pantelie, preferat mijlocaș dreapta, dar schimbat la pauză, jucătorii noi au dat satisfacție, rămânând pe teren tot meciul. Mățel a fost fundașul dreapta, Pahor a refăcut cu Rastovac cuplul de fundași centrali ai lui FC Koper, iar Larie a jucat sigur în centrul terenului, de unde a și verticalizat foarte bine.
Nici Alibec nu s-a lăsat mai prejos. Puternic, generos în efort și punându-le mari probleme fundașilor Gloriei, internaționalul de juniori a contribuit la primul gol (Rusmir a punctat din careu, la capătul unei acțiuni legate) și l-a marcat pe al doilea, când nu a iertat din apropiere, după ce mingea a ajuns norocos la el, la șutul lui Băcilă din afara careului.
Denis a mai avut două bune ocazii (min. 65 și 81, la a doua trăgând în Zimmerman, din careu), după cum Băcilă a ratat și el urcarea scorului la 3-0, când, în primul minut de prelungire, a șutat foarte frumos puțin peste poartă.
Un succes prețios, de moral al Farului, care mai împinge în prăpastie o contracandidată la retrogradare și le oferă debutul perfect tinerilor săi.

Seara lui Larie
"Am avut ceva emoții, firești însă, având în vedere că era primul nostru meci din retur. Echipa s-a descurcat și am reușit să câștigăm. Toți băieții au jucat bine, dar cred că, totuși, a fost seara lui Larie. Ne bazăm pe mulți jucători tineri, puștii noștri, cu care lucrăm de 5-6 ani. Întâi au evoluat la Farul II, apoi la Delta Tulcea, în Liga a II-a, pentru a avea meciuri în picioare, iar acum au făcut pasul la echipa mare".
Gheorghe Bosînceanu, președinte Consiliu Director FC Farul

"Dobre, Gosic!"
În momentul schimbării, atacantul sârb Dragan Gosic a primit aplauze de la tribuna 0 (ca și restul celor schimbați, de altfel), iar un spectator i-a strigat "Dobre (n.n. - bine), Gosic!" // Galeria Farului i-a scandat numele lui Ion Barbu în minutul 70 // Pe lângă "Barbone", pe banca de rezerve a "rechinilor" au mai rămas Vlas, Vukomanovic și Păcuraru.

***
Au marcat: Rusmir (min. 19), Alibec (min. 51)

FC Farul (antrenor, Ion Marin): Curcă (cpt.) - Mățel, Pahor, Rastovac, Gaston - Pantelie (min. 46, Băcilă), Larie, Rusmir, Chico (min. 89, Fatai) - Alibec, Gosic (min. 76, Voiculeț).

Gloria (antrenor, Ioan Balaur): Zimmerman - Bonfim, Mera, A. Rațiu, C. Vlaicu (cpt), Fl. Sandu (min. 84, Popovici) - Ademar (min. 54, Ad. Popa), I. Matei, Poparadu, Vigariu - Axente.

Cartonașe galbene: Larie (min. 21), Băcilă (min. 70) / Fl. Sandu (83).

A arbitrat Ionică Serea (Focșani); asistenți, Sebastian Gheorghe (Suceava), Irina Mârț; rezervă, Mugurel Vădan; observatori, Alexandru Boc (toți, din București), Laszlo Sajtos (Sibiu).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9197 secunde