Se pregăteau să comită atacuri teroriste! 12 persoane au fost deja reținute

182
Se pregăteau să comită atacuri teroriste! 12 persoane au fost deja reținute - politiebelgiaepa1024x681-1466252312.jpg
Autoritățile belgiene au audiat cel puțin 40 de oameni, în urma unor raiduri efectuare în noaptea de vineri spre sâmbătă, în 16 localități din Belgia în cadrul unui dosar de terorism și 12 persoane au fost reținute, a anunțat Parchetul Federal belgian, pentru că se pregăteau să comită atacuri teroriste, după modelul celor din luna martie de la Bruxelles.


‘Rezultatele din cadrul anchetei au necesitat intervenția imediată’, se arată într-un comunicat de sâmbătă al Parchetului federal, precizând doar că s-au efectuat percheziții în zeci de case.

Parchetul federal belgian anunță că inițial au fost reținute 40 de persoane, însă după audieri numai 12 dintre ele au fost arestate, prcizând că numele reținuților nu poate fi făcut public pentru că "ancheta este în curs de desfășurare".

"Un judecător de instrucție va decide în următoarele ore în legătură cu eventuala menținere a acestora în arest’, a indicat parchetul.

Aceste percheziții s-au desfășurat ‘fără incidente deosebite’ în regiunea capitalei Bruxelles (comunele Bruxelles, Molenbeek, Schaerbeek, Anderlecht, Koekelberg, Berchem-Sainte-Agathe, Evere, Forest, Watermael-Boitsfort, Ganshoren), în Flandra (Zaventem, Ninove, Wemmel) și în Valonia (Fleurus, Tubize et Liege). Un număr de 152 de garaje au fost percheziționate, dar nu au fost găsite "nici arme, nici exploziv" până în prezent.

Două explozii puternice au fost provocate în luna martie pe aeroportul Zaventem, după ce doi islamiști, Ibrahim El Bakraoui și Najim Laachraoui și-au detonat centurile explozive. La scurt timp, fratele unuia dintre aceștia, Khalid El Bakraoui, a comis un atac sinucigaș la stația de metrou Maelbeek.

Poliția belgiană a anunțat recent că a fost avertizată că un grup de militanți ai grupării Stat Islamic au plecat din SIria spre Europa pentru a plănui noi atentate în Belgia și Franța.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0883 secunde