Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, ar putea candida la alegerile prezidențiale din Coreea de Sud

84
Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, ar putea candida la alegerile prezidențiale din Coreea de Sud - bankimon-1481981904.jpg
Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, ar putea candida la alegerile prezidențiale pentru șefia Coreei de Sud, care vor avea loc la finalul anului 2017, informează BBC, citat de romanialibera.ro.

În cadrul unei conferințe de presă, Ban Ki-moon a declarat că are în vedere întoarcerea sa în statul sud-coreean și intenționează să-și ajute țara natală cum poate mai bine, având în vedere că mandatul pentru postul de secretar general al ONU va expira la sfârșitul lui decembrie 2016.

Alegerile la președinția statului sud-coreean sunt programate să aibă loc în decembrie 2017, acestea ar putea avea loc mai devreme de această dată în cazul în care Curtea Constituțională va susține votul Parlamentului pentru destituirea președintei Park Geun-hye.

Deputații sud-coreeni au depus o moțiune pentru destituirea din funcție a președintei Park Geun-Hye, implicată de mai multe săptămâni într-un scandal de corupție. În textul moțiunii, Park este acuzată de încălcarea Constituției și de o serie de alte delicte, de la eșecul de a proteja poporul până la corupție și abuz de putere.

Curtea Constituțională va decide dacă va valida moțiunea pentru ca Park să fie înlăturată de la putere sau dacă o va respinge și o va repune în drepturi. În acest interval de timp, ea nu își va mai putea îndeplini atribuțiile, ce vor fi încredințate premierului. Park va avea doar titulatura de președinte.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.2069 secunde