Sediul Oficiului de Cadastru va fi ridicat pe spațiu verde

819
Luptele grele duse de Oficiul Județean de Cadastru și Publicitate Imobiliară Constanța de a primi un teren din partea Primăriei Constanța pe care să-și construiască un sediu au dat roade în cele din urmă.
În urmă cu doi ani, Primăria Constanța le-a pus la dispoziție un teren în suprafață de 1.000 metri pătrați. Numai că terenul este spațiu verde. "Spațiul l-am primit în 2006 printr-o hotărâre de consiliu local. Avem plan urbanistic de detaliu aprobat și am obținut toate avizele necesare, mai puțin cel de la Ministerul Culturii necesar pentru aprobarea modelului fațadei construcției", ne-a spus Stere Sponte, fostul director al Oficiului Județean de Cadastru, cel care s-a luptat pentru obținerea terenului.
Recent, pe spațiul verde din spatele Teatrului de Stat, s-a deschis șantierul. Mai mulți deținuți, sub supravegherea a doi arheologi, fac fundația pentru noua construcție. Virgil Lungu, directorul Direcției Județene de Cultură, ne-a spus că deja se prefigurează descoperirea unei mici locuințe antice.
Primăria Constanța a eliberat o autorizație de descărcare de sarcină arheologică, urmând ca, după ce se va emite certificatul de descărcare de sarcină arheologică, să se elibereze și autorizația de construire. Doar pentru partea științifică s-au făcut plăți în valoare de 60.000 lei, ne mărturisește Sponte.
Pe spațiul verde au fost și 13 copaci. Pentru că a fost necesară tăierea lor, s-a achitat contravaloarea a 90 de copaci Direcției Silvice Constanța, așa cum prevede legislația de mediu.
Stere Sponte ne-a spus că ridicarea noului sediu al Oficiului de Cadastru nu intră sub incidența noii legislații privind interzicerea construirii pe spațiul verde întrucât avizele și autorizațiile s-au eliberat anterior apariției legii.
În prezent, Oficiul Județean de Cadastru își desfășoară activitatea în două sedii: unul este situat pe bulevardul Ferdinand, iar celălalt în Piața Ovidiu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8783 secunde