Șeful diplomației ecuadoriene ironizează cazul de viol în care este acuzat Julian Assange

306
Ministrul de Externe al Ecuadorului, stat căruia fondatorul WikiLeaks Julian Assange i-a solicitat azil politic, a ironizat cazul de viol și agresiune sexuală, lansat împotriva acestuia în Suedia.

"Pe mine, personal, aceste acuzații mă fac să mor de râs", a declarat șeful diplomației ecuadoriene, Ricardo Patino. "Este acuzat pentru că s-a rupt prezervativul", a adăugat el.

Fondatorul australian al WikiLeaks se află, de la 19 iunie, sub protecția ambasadei ecuadoriene din Londra, unde s-a refugiat pentru a evita extrădarea în Suedia, după care a refuzat să răspundă la convocarea poliției britanice.

Assange, care afirmă că a avut doar relații consensuale cu cele două reclamante suedeze, se teme că va fi extrădat ulterior în Statele Unite, cu scopul de a fi judecat pentru spionaj.

Ecuadorul, al cărui președinte socialist Rafael Correa și-a exprimat deja simpatia pentru fondatorul WikiLeaks, nu a oferit un termen în care să răspundă cererii de azil a australianului.

"Suntem în curs de colectare a informațiilor asupra acestor presupuse acuzații din Suedia", a adăugat Patino. Potrivit acestuia, una dintre reclamante a declarat că și-a "dat seama că, în unele nopți, prezervativul s-a rupt". 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7143 secunde