Bulgaria așteaptă un raport de monitorizare pozitiv din partea Comisiei Europene

275
Bulgaria așteaptă un raport de monitorizare pozitiv din partea Comisiei Europene - bulgaria-1341490096.jpg
Partidul aflat la putere în Bulgaria, GERB, așteaptă un raport de monitorizare pozitiv din partea Comisiei Europene, potrivit lui Anastas Anastasov, vicepreședintele Parlamentului bulgar, care dorește un termen pentru încetarea acestui proces.

"Acțiunile Bulgariei, nu doar ale actualului Guvern, ci și ale celui precedent, vor fi evaluate pozitiv", a apreciat Anastasov pentru BGNES, referindu-se la al cincilea raport anual al CE cu privire la progresele înregistrate de Bulgaria în cadrul Mecanismului de Cooperare și Control (MCV), relatează site-ul Novinite.com.

El a adăugat totuși că Sofia ar trebui să se orienteze spre negocieri cu Bruxelles-ul în vederea obținerii unei încetări a acestor rapoarte anuale MCV.

"Atunci când a fost introdus acest mecanism pentru Bulgaria și România, în 2007, nu s-a prevăzut un termen-limită. Pentru mine, este important să știu cât va dura. Nu este posibil ca noi și noi condiții să fie impuse tot timpul. Acest lucru poate dura la nesfârșit", a subliniat Anastasov, care este totodată președintele Comisiei parlamentare pentru Afaceri Interne.

MCV a fost introdus de CE pentru Bulgaria și România în vederea monitorizării progreselor de după aderarea la Uniunea Europeană (UE), în domenii cu probleme ca cele ale corupției, crimei organizate, sistemului judiciar și al aplicării legii.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4195 secunde