13 persoane, acuzate de propagarea ideilor islamiste în Bulgaria

400
13 persoane, acuzate de propagarea ideilor islamiste în Bulgaria - 4semilunasistea-1340109714.jpg
13 persoane au fost acuzate de propagarea ideilor islamiste în sudul Bulgariei, o regiune cu o puternică minoritate musulmană, a anunțat Parchetul.

Acuzații fac parte dintr-o filială a organizației Al-Waqf al-islami cu sediul în Arabia Saudită și neînregistrată în Bulgaria, care funcționează în regiunile Smolian (sud), Blagoevgrad (sud-est) și Pazardjik (centru-sud). Eu și-au promovat în perioada martie 2008-octombrie 2010 ideologia "radicală" bazată pe "elemente ale salafismului".

Acuzații, 12 bărbați și o femeie, sunt consemnați la domiciliu. Trei bărbați, între care liderul filialei bul-gare, Said Mehmed Mutlu, riscă până la 12 ani de închisoare, iar ceilalți membri până la zece ani.

Cei trei responsabili sunt acuzați în special de "propagarea urii reli-gioase, negând tot ce nu este conform ideologiei salafismului". Islamiștii acuzați își exprimau ideile în cursul rugăciunilor din moschei, al conferințelor și întâlnirilor în cafenele.

Actul de acuzare îi consideră responsabili de "diseminarea unei ideologii antidemocratice prin propagarea ideologiei ramurii salafiste a islamului, care urmărește impunerea unui stat de tip califat".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2865 secunde