Senatorul românilor din diaspora, Viorel Badea, condamnă reacțiile xenofobe ale italienilor

154
Senatorul Viorel Badea, ales în colegiul Europa-Asia, a demarat un dialog informal cu reprezentanții Parlamentului italian și a cerut autorităților din Peninsulă să-i pedepsească pe "adevărații vinovați" în cazul unor infracțiuni comise de imigranți, condamnând actele xenofobe din Italia.
"Constat că o mare parte din presa italiană dezvoltă exagerat și subiectiv fenomene care pot expune în mod fatal comunitatea românilor din Peninsulă", a declarat Viorel-Riceard Badea, senator PD-L ales în colegiul Europa-Asia și vicepreședinte al Comisiei de politică Externă a Senatului României, într-un comunicat transmis NewsIn.
El a explicat că a constatat că "anumite categorii nereprezentative de cetățeni români de diverse etnii cu mentalitate medievală se dedau la acte înjositoare care pun în pericol dialogul pozitiv între asociațiile de români și autoritățile de la Roma".
"În aceste condiții, condamn cu fermitate atât actele barbare și inumane ale celor care nu sunt demni să se numească cetățeni ai țării mele, cât și reacțiile xenofobe ale grupărilor extremiste din Italia", a subliniat senatorul.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.5691 secunde