Concurs Sexul în rândul adolescentelor duce la depresie

726

Articole recomandate

Minorele care și-au început deja viața sexuală sunt de două ori mai expuse riscului de a cădea în depresie decât tinerele virgine, potrivit unui articol publicat de cercetătorii americani în Journal of Health Economics.
Studiul amplu, bazat pe informațiile furnizate de Asociația guvernamentală pentru Sănătatea Adolescenților din cadrul Universității Carolina de Nord demonstrează că, în cazul minorelor, sexul poate avea efect nociv asupra psihicului, creând sentimentul de vinovăție și diminuând încrederea de sine.
19% dintre adolescentele de 14-17 ani care și-au început viața sexuală au prezentat simptomele unui stadiu avansat de depresie, comparativ cu 9,2% - din rândul adolescentelor virgine.
Potrivit aceluiași studiu, sănătatea mentală a tinerilor băieți nu este afectată de pierderea virginității.
Asociația Psihologilor Americani consideră că mass-media se face vinovată de popularizarea imaginii adolescentei-obiect sexual, care are un impact nociv asupra tinerelor.
Dr. Trevor Stammers, sexolog american citat de cotidianul Daily Mail, confirmă faptul că majoritatea fetelor regretă că și-a început activitatea sexuală prea devreme, în cazul lor remușcările, sentimentul de vinovăție și depresia fiind foarte des întâlnite.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.8515 secunde